Jæger ut i verden

Jaeger doedens bagmaend 2400x2400 dansk omslag

Han har lenge vært en av Norges mest populære krimforfattere. Nå får Jørgen Jæger lesere også i en rekke nye land.

Mar 26, 2021

Svenske Lind & Co har tidligere utgitt titlene Monster og Fortielsen med suksess, og i disse dager publiseres Guden. Forlaget har også sikret seg rettighetene til de to neste titlene i serien.
«Bøkene til Jørgen er veldig velskrevne, spennende og har et sterkt persongalleri», er attesten fra redaktør Unn Palm hos Lind & Co, som roser Jæger for hans gode cliffhangers og driv.

I kjølvannet av norsk og svensk suksess kom danske Gyldendal på banen og sikret seg rettighetene til de fire første bøkene i serien om Ole Vik og Cecilie Hopen: Skyggejakten, Kameleonene, Dødssymfoni og Blodskrift.

– Vi begynner på begynnelsen og har selvfølgelig ambisjoner om å fortsette med de påfølgende bøkene i serien. Markedet for klassiske skandinaviske krimserier er nærmest umettelig. Jægers Ole Vik-bøker er ikke overdrevent blodige og de leverer spenning og solid historiefortelling fra start til slutt, sier Niels Beider, seniorredaktør for skjønnlitteratur hos danske Gyldendal.

25 bokrettigheter

I tillegg blir de samme fire titlene en del av dansk Gyldendals tunge digitalsatsing i Finland, Polen, Spania og Russland. Dermed er hele 25 Jæger-bokrettigheter solgt i det siste sveipet.
– Det er hyggelig å runde et kvart hundre utenlandssalg, og åpne dørene til nye markeder. Det er ikke minst velfortjent for Jørgen selv, sier Jægers agent Astrid Dalaker.

Forfatteren er naturlig nok strålende fornøyd:
– Selv om mitt hovedfokus er mine hjemlige lesere, er dette en veldig, veldig hyggelig bonus, sier Jørgen Jæger.

News